A Golden Leauge versenysorozat fődíját a mind a hat fordulóban győzni tudó sportoló(k) nyeri(k) el. Ha ez senkinek sem sikerül, akkor az öt győzelmet szerző sportolók között a fődíj felét, azaz félmillió dollárt osztanak szét a szervezők. Az idei Golden League versenysorozat a következő hat eseményből áll:

Berlin - június 14.
Oszló - július 3.
Róma - július 10.
Párizs - július 17.
Zürich - augusztus 28.
Brüsszel - szeptember 4.

Az első forduló a hétvégén lezajlott. A verseny előtt kiemelt négy esélyes atlétából háromnak sikerült hozni a győzelmet.

Sanya Richards az idei év legjobb eredményét futotta 400 méteren a Berlinben megrendezett Golden League versenyen. Richards ideje 49.57 volt, több mint egy másodperccel jobb a második helyezett eredményénél. "Azért jöttem ide, hogy gyorsan fussak. Nagyon várom már az augusztust, és remélem, hogy sikerül megszereznem az aranyérmet Berlinben." - nyilatkozta a verseny után Richards.

Az etióp Kenenisa Bekele az erős mezőny ellenére is megnyerte az 5000 métert, az idei leggyorsabb időeredménnyel (13:00.76). Második lett a kenyai Abraham Chebii 13:01.08-as idővel.

Az orosz rúdugrónő, Yelena Isinbayeva, remek, 4.83 méteres győzelemmel kezdett.

Nem sikerült viszont nyernie a magasugró Blanka Vlasic-nak. Vlasic a német Ariane Friedrich-től (Friedrich 2.06 - Vlasic 2.03) kapott ki. A német ugrónő diadalát a helyi közönség hatalmas ovációval ünnepelte. Vlasic elmondása szerint nem aggódik, még nagyon a szezon eleje van számára, a formája még sokat fog javulni. A legfontosabb most az, hogy sérülésmentesen tud tovább készülni.

További eredmények:

- Férfi 1500 méteren a kenyai Augustine Choge volt a leggyorsabb, remek 3:29.47-es idővel nyerte a versenyt.
- Női 100 méteren a jamaikai Kerron Stewart 11.00-val nyert, pedig a rajtja nem sikerült túl jól.
- Diszkoszvetésben Kővágó Zoltán 62.86-os eredménnyel hetedik lett, a számot az észt Gerd Kanter nyerte 67.88-as eredménnyel.
- Usain Bolt viszont nem állt rajthoz a versenyen, helyette inkább Kanadában versenyzett. így 100 méteres síkfutásban Bolt edzőpartnere, Daniel Bailey szerezte meg a győzelmet 10.03-as idővel.