Sok érv szól Contador jó szereplése mellett. Elsősorban a csapat, ami mellette áll, benne Johan Bruyneelel, aki tavaly még a Discovery csapat vezetőjeként hozzásegítette Contadort a sárga trikóhoz, és most az átalakított Astana csapat igazgatója. A csapatban versenyez többek között az amerikai Levi Leipheimer, aki tavaly harmadik lett a Touron, valamint a német Andreas Klöden is, aki két második helyezést tudhat magáénak (2004, 2006).

"Most minden más lesz Alberto számára, hiszen ő a csapat favoritja. Két olyan csapattárs segíti majd a versenyen, akik maguk is jártak már a győzelem kapujában így ismerik az utat." - mondta Bruyneel.

Contador nyilatkozata szerint 2008-as terveiben két fő verseny kapja a legnagyobb figyelmet: a Tour és az olimpia. Természetesen a Párizs-Nizzára is készülni fog, és reméli, hogy jól teljesít majd, de az ottani címvédés kicsit háttérbe szorul a fő versenyek mellett.

Contador elmondta még, hogy nem aggódik a hírek miatt, amik az Operación Puerto ügyhöz próbálják kapcsolni a nevét. Kijelentette, hogy hajlandó felelni az Olasz Olimpiai Bizottság kérdéseire, amennyiben beidézik az ügyben kezdeményezett új vizsgálatok és meghallgatások során, de eddig nem tették. Bár spanyol állampolgárként nem lenne köteles megtennie ezt, az Olasz Olimpiai Bizottság az Olaszország területén rendezett sporteseményekről kitilthatja Contadort, ha megtagadja az együttműködést. Idén ez a büntetés a Tour de France-t is érintené, amely áthalad majd Itálián.