Képeink a maratonról:


Rajt előtt és a rajt
Az első váltópontnál #1.
Az első váltópontnál #2.
Az első váltópontnál #3.
Az első váltópontnál #4.

Az első váltópontnál #5.
Az első váltópontnál #6.
Az első váltópontnál #7
.


Elsőként a leghosszabb, maratoni táv résztvevői vágtak neki a Hősök teréről 42,195 kilométeres távnak. A közel háromezer-ötszáz maratonistának és váltósnak több mint 5 percre volt szüksége ahhoz, hogy az összes induló kiérjen pályára. Sokan életük első maratonjának vágtak neki, míg mások teljesítéseik számát gyarapították. A mezőnyben jócskán voltak jelmezt viselő futók: Rubik kocka, manó, csirke és madárijesztő is indult, sőt bevásárlókocsit tolva is teljesítették a távot. A maratont az egyéni mellett három és öt fős váltóban is lehetett teljesíteni. A klasszikus táv útvonala Budapest legszebb részein haladt: az Andrássy utat, a Lánchidat és mindkét Duna-rakpartot ellepték a futók.
A maratonisták után a Futófesztivál indulóin volt a sor: a 7 kilométeres minimaraton indulói léptek a startvonalhoz, ők az Andrássy úton az Oktogonig, majd visszafelé futottak. A következő rajt a 3,5 kilométeres maratonka mezőnyéé volt, majd a gyaloglók következtek, végül legutoljára a 600 méteres Családi Futás résztvevő vették birtokba a Hősök terét.A maratonisták eközben Budapest utcáin rótták a kilométereket, szurkolók buzdításától kísérve; soha ennyien nem drukkoltak még a futóknak az útvonalon. Az első helyen kenyai-magyar párharc bontakozott ki, végül a kenyai futó diadalmaskodott Biri Ferenc és Tóth Tamás előtt. A hölgyeknél Szederkényi-Takács Andrea hódította el az első helyet a címvédő Földingné Nagy Judittól, harmadikként Bátai Réka futott be. A győztesek után még mintegy három órán keresztül folyamatosan érkeztek célba a maratonisták, akik, meghatottan fogadták a célban a nyakukba akasztott emlékérmet.

A legtöbb futó, mintegy 600 fő Budapestről vett részt a 24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválon, míg a két második legnagyobb küldő városnak holtversenyben London és Helsinki bizonyult.

24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton
Eredmények/Abszolút kategória
Férfiak
1. Moses Chepkwony Kenya 2:25:16
2. Biri Ferenc Gyulai SE 2:25:25
3. Tóth Tamás Micro SC 2:26:17
Nők
1. Szederkényi-Takács Andrea Vasas-Humansoft 2:44:32
2. Földingné Nagy Judit Győri Dózsa SE 2:46:51
3. Bátai Réka PFK 2:51:34