A különleges környezet és az osztrákok outdoor sportszeretete igazán különleges eseménnyé tette a versenyt, amely magában is minden nehézséggel és kihívással szembeállította a résztvevőket. A magyar csapat a hazai mezőny legjobbjai közül állt csatasorba abban a mezőnyben, ahol 24 ország és számos sportág olimpikonjai és világbajnokai szerepeltek.

1500 m úszás a csodálatosan tiszta és üdítő tengerszemben, 32 km hegyikerékpár hihetetlenül nehéz és technikás terepen, majd a végén 11 km terepfutás csodálatos erdei környezetben, néhol akrobatikus mozdulatokat igénylő ösvényeken.

xterra austria

A profi mezőnyben a hazaik nagy kedvence, a profi MTB versenyző, osztrák olimpikon Michi Weiss hamar kiesett a gyilkos tempót nem bírta kezelni; ugyancsak gondjai akadtak a triatlon világbajnok és többszörös olimpikon Olivier Marceaunak - ő azonban rutinja révén összeszorított fogakkal, de visszatornázta magát a dobogó közelébe.

Sokáig kétségesnek látszott a győztes, hiszen a kerékpáros pálya percről percre szedte az áldozatokat, kevés versenyző úszta meg esés nélkül a versenyt. A cseh Karel Zadak és az angol Sam Gardner a legjobb kerékpáros időkkel elsőként indultak futni, de a francia Franky Batelier káprázatos futással lehajrázta őket.

A hölgyeknél a svájci Renata Bucher és a hazaik világklasszisa, Carina Wasle vetélkedése okozott izgalmat a verseny elején - azonban a svájci hölgy magabiztosabb kerékpározásával behozhatatlan előnyre tett szert és nagy fölénnyel győzött.

xterra austria

A korosztályos versenyben 3 magyar Európa-bajnoki érmet is szerzett a magyar csapat: Medgyes Gábor férfi arany, Poór Brigitta U23 ezüst és Szente Dániel junior ezüst. Mindhárman a X2S-KONA TEAM versenyzői.

A legjobbnak értékelt XTERRA pályához hasonlót a X2S piliscsabai versenyén lehet kipróbálni szeptember 19.-én.

Eredmények