- Én úgy tudtam, hogy a mezőnyből mások is szintet akarnak futni és úgy gondoltam, hogy egy jó váltott vezetéssel futunk. Badis Anissa próbálta nyomni az elején, után Kovács Ida is segítetett, de végül is nem sok valósult meg a váltott vezetésből. Belülről - táv közben - már úgy láttam, ha senki nem megy előre, akkor nekem kell egyedül megcsinálni a szintet. Az utolsó három kilométeren úgy éreztem, hogy nagyon nehéz. A végén keményen ritmust váltó és élre álló Molnár Barbara irama nagyon megzsibbasztott, az utolsó két körben már nem is tudtam, hol tart az idő és csak arra törekedtem, hogy befogjam, illetve valahogy lefussam végig. Fedett pályán 3000 méteren már nyertem egy felnőtt bajnoki címet, ez így a második - de első szabadtéren ! Nagyon örülök a győzelemnek. Szeretnék még 3000 akadályon szintet futni és ha lehet, 5000 méteren is. A 10000 méter egy felkészülés volt, de nekem az akadály az, ami most fontos." - nyilatkoza a verseny után Zita.

A 36:03,38 - as eredménnyel első Kácser Zita mögött még két kaunasi szintnek örülhettek a versenyzők, az edzők. Nagy Mónika és Kovács Zsófi is szinten belül ért célba (36:30), így az Egyesült Államokban tanuló és ott már szintet elért Erdélyi Zsófival együtt a három indítható helyre jelenleg négy fiatal hölgy pályázik.

A férfiak versenye kevesebb izgalmat hozott. Voltak próbálkozások táv közben, de a lassú első ötezer méter (15:14) behatárolta a jobb időeredmények lehetőségét. Minczér Albert meghúzta a táv második felét és magabiztosan nyert (30:00,80). A dobogós helyekért Tóth Tamás és Kovács Ádám küzdött meg.

Eredménylista

Forrás és kép: masz.hu