"Szeretem az edzőtáborokat, mert az a véleményem, hogy igazán hatékony munkát csak ezeknek a heteknek az elszigeteltségében és nyugalmában lehet végezni." - hangsúlyozta Turi György, a klub mesteredzője. "Az edzőtáborokban minden egy helyen van, a versenyzőknek nem kell a fél napjukat közlekedéssel tölteniük, egységes és kellő minőségű az ellátás, és ilyenkor még arra is marad idő, hogy a versenyzőimmel olyan fontos témákról is szót váltsak, amelyek megbeszélését régóta halogatjuk."

A tervezett programról indulás előtt így nyilatkozott az edző: "Nagy titkaink ugyan nincsenek, az újításainkkal kapcsolatban mégis csak annyit mondanék, hogy most az edzések intenzitását próbáljuk növelni. A mennyiséget már aligha tudjuk fokozni, ezért került napirendre a minőség javítása."

A harmadik pekingi ezüstérem után Turi György és Cseh László is úgy nyilatkozott, hogy a Michael Phelps által bemutatott fordulót érdemes lesz alaposan tanulmányozni. Mi lett az elemzés eredménye? "Laci szépen halad az új technika elsajátításával, de nem mindenben követjük az amerikai uszót, a fordulóját „testre szabtuk", úgy is mondhatnám, hogy tovább fejlesztettük." A bemutatóra valószínűleg már az idény első versenyein sor kerülhet, az igazán látványos premier színhelye azonban a júliusi római világbajnokság lehet.

Forrás:
http://www.mob.hu