16:20 - Kézilabda
Lányaink nagy küzdelemben 25:24-re legyőzték a német csapatot. Végig futottunk az eredmény után, a vége előtt tíz perccel sikerült kiegyenlíteni (főleg Pálinger Katalin bravúrjainak köszönhetően), 23:23-nál. A végjátékban sikerült kiharcolni a győzelmet is, 25-24-re diadalmaskodtak kézis lányaink.

15:30 - Úszás
Döntőbe jutott a női 4x200-as magyar gyorsváltó! A magyar egység (Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna) a hetedik legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe.A magyar váltó 7:55.26-os időt úszott, ami egyben új országos csúcs.

Mincza-Nébald Ildikó, forrás: mob.hu14:50 - Vívás MAGYAR BRONZÉREM!
Mincza-Nébald Ildikó a bronzmeccsen 15:11-re győzött és ezzel bronzérmes lett. Szép volt, Ildi!!!

13:45 - Úszás
Cseh László 200 vegyesen a negyedik előfutamban 1:58.29-es idővel nyert. Az ötödik előfutamban Kerékjártó Tamás 2:00.6-os idővel hatodik lett, a futamot Lochte 1:58.15-tel nyerte. Az utolsó előfutamban jött Phelps, és 1:58.65-ös idővel könnyedén nyert. Cseh Laci a második legjobb idővel jutott középdöntőbe, Tamásnak sajnos nem sikerült a továbbjutás.

A 200 méteres mellúszás harmadik előfutamában Bor Katalin 2:29.95-ös idővel harmadik lett, ezzel a 27. helyen zárt.

13:45 - Vívás
Mincza-Nébald Ildikó a négy között a román Branzával vívott és 15:14-re veszített. A bronzéremért küzdhet majd egy kínai ellenféllel.

13:20 - Úszás
A 100 méteres női gyorsúszás előfutamai során Tompa Orsolya 56.57-es időt úszott, ezzel nem kvalifikálta magát a középdöntő mezőnyébe.

200 háton a negyedik előfutamban az osztrák Markus ROgan nyert, Balogh Gábor 2:01.42-es idővel a hetedik lett. A hatodik előfutamot az amerikai Ryan Lochte nyerte, Rudolf Roland 1:59.44-es idővel a hetedik helyen végzett. Egyik magyar versenyző sem jutott tovább.

13:10 - Vívás
Mincza-Nébald Ildikó előbb a kanadai Sherraine Schalm ellen győzött, majd következett a negyeddöntőben a német Duplitzert verte, így a kétszeres világbajnok magyar vívóklasszis Athén és Sydney után harmadszor került a legjobb négy közé olimpián. Ellenfele a román Branza lesz.

Szász Emese az első fordulóban simán nyert algériai ellenfelével szemben, de a 16 között az orosz vb-ezüstérmes Sutova már megállította.

12:45 - Ökölvívás
Bedák Pál az első körben kiesett az ökölvívók 48 kg-os súlycsoportjában. Bedák a kazah Birzsan Zsakipovtól kapott ki 7-6-ra.

12:45 - Cselgáncs
A hetedik helyen végzett Mészáros Anett a 70 kg-os cselgáncsozók között a pekingi olimpián. A paksiak világbajnoki bronzérmese az amerikai Ronda Rouseytól ipponnal kapott ki.

12:45 - Tenisz
A Szávay Ágnes, Arn Gréta kettős nem jutott be párosban a legjobb 16 közé, miután két játszmában kikapott a japán Morita Ajumi, Szugijama Aj duótól. Női páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Morita Ajumi, Szugijama Aj (japán)-Szávay Ágnes, Arn Gréta 6:3, 6:3.

12:45 - Vizilabda
A magyar női vízilabda-válogatott a hollandok legyőzése után a második fordulóban a legnehezebbnek számító csoportellenféllel, az ausztrálokkal találkozott. Az utolsó negyed elején 5-4-re vezetett a magyar női vízilabda-válogatott az ausztrálok ellen, az ellenfél zsinórban három gólt dobott, négy másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteni. A döntetlennel megmaradt az esély a csoportgyőzelemre, mellyel a magyar csapat egyenes ágon juthatna az elődöntőbe.

12:45 - Birkózás
Bácsi Péter ötödik helyen végzett a kötöttfogású birkózók 74 kg-os kategóriájában. Az idén Európa-bajnok magyar versenyző a bronzéremért vívott mérkőzésen a francia Cristophe Guenot-tól kapott ki három menetben.

12:45 - Kerékpár
A mai napon előbb a női, majd a férfi országúti kerékpáros időfutamot rendezték, 23,8 illetve 47,6 km-es távokon. A nőknél az amerikai Kristin Armstrong nyert, 51.72-es idővel, több mint 24 másodperces előnnyel. Armstrong 40.45 kilométer/órás sebességgel tekerte végig a 23.5 km-es távot. A brit Emma Pooley lett a második és a svájci Karin Thürig zárt a harmadik helyen.

Az férfiaknál az utóbbi két világbajnokságon győztes svájci Fabian Cancellara győzött, Bodrogi László messze elmaradva a várakozástól csak 27. lett. A szombati mezőnyversenyben bronzérmes Cancellara mögött a svéd Gustav Larsson lett a második, az amerikai Levi Leipheimer pedig a harmadik.

05:55 - Birkózás
Bácsi Péter harmadik meccsén már a négy közé jutásért küzdött. A mérkőzés esélyesének egyértelműen az olimpiai és világbajnok Samurgashev számított, de Péter nem ijedt meg a feladattól. 2:2-re hozta az első menetet, így azt neki ítélték, mert az övé volt az utolsó akció. A második menetben hosszú videózás után a bírók lábhasználat miatt megbüntették az oroszt, így ez a menet is a miénk lett, és Péter négy közé jutott!!

Bácsi Péter a négy között vereséget szenvedett grúz ellenfelétől, így csak a bronzéremért meccselhet.

05:35 - Úszás - VILÁGCSÚCS
A férfi 4x200 méteres gyorsváltót 6:58.56-os új világcsúccsal az USA váltója nyerte. Phelps ezzel tizenegyedik olimpiai aranyérmét szerezte meg. 

05:25 - Birkózás
A 77 kg-osok között Bácsi Péter második meccsén örmény ellenfelet kapott. Az első menetet Péter nyerte. A másodikban mentett egy tusveszélyes helyzetet, de az örmény hozta a menetet. A döntő, harmadik menetben Péter keményen küzdött, és sikerült, megvan, továbbléphetett a negyeddöntőbe. Szép volt Péter!

05:05 - Úszás
200 férfi mell első középdöntőjében a japán Kitajima az utolsó métereken kiengedve is új 2:08.61-es olimpiai csúccsal nyert. A második középdöntőben Gyurta Dani 2:09.73-as idővel harmadik lett, így ötödik legjobb idővel bejutott a szám döntőjébe. Huhh, ez szoros volt!

04:50 - Súlyemelés
Baranyai János 148 kg-os súllyal próbálkozott, amikor megbicsaklott a jobb karja, és a súly az előre bukó sportoló vállára és hátára esett. Jánost hordágyon vitték le a pódiumról, a versenyzést nem folytathatja. Gyors felépülést kívánunk neki!

4:40 - Birkózás
Lőrincz Tamás a második fordulóban francia ellenfelet kapott, aki három menetes mérközésben, szinte egyetlen akció nélkül legyőzte.

04:10 - Úszás  - VILÁGCSÚCSOK, MAGYAR EZÜSTÉREM!!
A 100 méteres férfi gyorsúszás első középdöntőjében Alain Bernard 47.20-as világcsúccsal győzött.

A 100 méteres férfi gyorsúszás második középdöntőjében a korábbi világcsúcstartó ausztrál Eamon Sullivan remekül rajtolt, világcsúcs részidőn belül fordult és egyből visszavágott Bernard-nak: az új világcsúcs 47.05!

200 női gyorson 150 méternél négyen is világcsúcs részidőn belül fordultak. Végül 1:54.82-es új világcsúccsal az olasz Federica Pellegrini győzött, második a szlovén Isakovic, harmadik a kínai Jiaying lett.

Szép volt, Laci!!A 200 pillangó döntőjében Cseh Laci 100 méternél 4. helyen fordult, országos csúcs részidőn belül. A táv második felén felúszott az élsőkre, és remek hajrával 1:52.70-es új Európa-csúccsal második ezüstérmét szerezte meg. Michael Phelps győzött, 1:52.03-as új világcsúccsal.

03:50 - Birkózás

Lőrincz Tamás, a 2006-os év 66 kg-os Európa-bajnoka örmény ellenfelet kapott az első fordulóban. Tamás mindkét menetet hozta, így továbbléphetett a második fordulóba. Szép volt, Tamás!

A 77 kg-osok között Bácsi Péter az első fordulóban amerikai ellenfelet kapott. Péter sokat akciózott, így az első menet az övé lett. A második az amerikaié, és következett a harmadik menet, ahol az amerikai sokat indult térdelésből, de mindig egy pillanat alatt labdává gömbölyödött, így lehetetlen volt fogást találni rajta. Végül két kósza ponttal megnyerte a harmadik menetet is Péter, tehát ő is folytathatja a versenyzést. Csupa jó hírek :o)