Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 50 591 912 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Könyvajánló : Christopher McDougall - Futni születtünk

Bozót | 2013-05-10 | 11 hozzászólás

Az amerikaiakat nem tartják kifejezetten sportos nemzetnek, a New York Times Bestseller listáját mégis 4 hónapon át vezette egy futásról szóló könyv. Mi lehet a titka? Talán az, hogy a futás reneszánszát éli a gyorséttermek hazájában is, valamint az, hogy ez a könyv nem csupán a futásról szól. Négy évvel ezelőtti publikálása után idén magyarul is megjelent Christopher McDougall Futni születtünk (Born to run) című könyve. 

Amis futók

pen | 2012-03-13 | 11 hozzászólás

Az amisok egy körülbelül 200.000 fős, konzervatív életmódú, keresztény vallású közösség tagjai. Legtöbben az USA-ban Pennsylvania, Ohio és Indiana államban élnek. Hozzájuk látogatott el a Runner's World egyik szakírója, Bart Yasso, hogy megismerkedjen az amis futókkal. 

Futós videók

pen | 2011-11-16 | 1 hozzászólás

Három futós videót hoztam, remélem segítenek kicsit fenntartani a motivációt az egyre hidegebb időben. Az első a Piros 85-ről, a második a tarahumara indiánokról, a harmadik pedig az elit maratoni tempóról szól. 

Tarahumarák – a futó indiánok

pen | 2009-03-22 | 15 hozzászólás

Él Mexikó területén egy indián törzs, akik számra az ultramaratoni futás a kezdetek óta a mindennapok része. 150 kilométeren keresztül futva üldözni egy vadat, naponta teljesíteni a maratoni távot - ez a tarahumarák számára semmi nehézséget nem jelent. Magukat „Raramuri"-nak, azaz gyorslábúaknak nevezik. Hitük szerint minél gyorsabban és minél messzebbre fut valaki, annál közelebb kerül Istenhez..

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke