Saucony Phoenix 2 tesztelése

A tesztelő
Nick: potika
Magasság :169 cm
Súly : 81 Kg

A cipő
Modell, méret : Grid Saucony Phoenix 2 41 (8)
Tipus : stabil cipő
Gyártó: : Kína

Az edzések
Edzések száma : 37
Megtett Km : 456
Edzés típusok :laza futás, iramjáték, hosszú futás, tempó futás
Edzések helyszínei :aszfalt, föld út, 20cm havas gátoldal, sáros laza . talaj

Technikai adatok:
A cipő teljes komfortfokot nyújt a láb mindhárom részének. A talajfogáshoz, a sarok-, és az elülső láb becsapódástompáshoz, a stabilitáshoz (amennyiben a lábad igényli) középlábhíd és alapfokú befelé dőlés elleni stabilizálót.

Sarok HRC: A cipő egyik - ha nem a legfontosabb része - a sarkaiban lévő becsapódás-tompító rendszer. Ha vízszintes terepen futsz, akkor a testsúlyod 3-szorosa, ha völgynek lefelé, akkor 7-8-szorosa csapódik a sarkadba, amit forgókon - inakon - gerincen keresztül a fejedig érzel.

GRID technológia: ami felveszi a sarok formáját, és tompítja a becsapódást.

KÖZÉPLÁBHÍD: alátámasztja a középlábat, és ezáltal nem kell folyamatosan megfeszített középláb izomzattal futnod.

Elülső HRC: Ellépéskor a testsúlyod 4-7-szerese terheli a láb elülső részét, lépésritmusodtól függően, ilyenkor az elülső becsapódás-tompító rendszer nyújt védelmet az ujj porc és idegvégződéseinek.

Pronálás elleni stabilizáció: Azoknak akiknek laposabb a lábboltozatuk és lábfejük befelé dől, segít ezenkívül, külön tarást biztosít.

Tesztelés

A cipőt 2008. december 14-én vásároltam meg. Nagyon örültem neki hisz az előző kiadása is nagyon jó szolgálatot tett és nagyon jó volt benne a futás. Ezért nagyon pozitív élményekkel a hátam mögött kezdhettem meg a cipő próbálgatását. Az első negatívum ami nem is negatívum, hanem a gyártósor, a kaptafának volt köszönhető, hogy az 1-ben a 7.5-ös méret volt a jó a mostani cipőm viszont 8-as.

2008-12-17. az első nap, amikor a cipőt azért veszem a lábamra, hogy kipróbáljam, futás közben hogyan is viselkedik az első utódja a kettes phoenix.
Amikor felvettem és belebújtam akkor már érezhető volt, hogy nagyon el van találva mert a lábam és a cipő szinte egyé olvadt. Az első lépések a cipőben nagyon jónak bizonyult kényelmes nem nyomott sehol szinte a lábamra volt öntve úgy éreztem. A cipőben ez ideig sikerült változatos talajon és körülmények között futnom. Eleinte szinte meleg tavaszias időben (decemberben) majd amikor a lábam is engedte elkezdődhetett a hosszabb és következetesebb edzés.

Január első két hetében csak olyan bemelegítő lazább edzéseket csináltam a cipőmben. Nagyon kényelmesnek bizonyult egyetlen egyszer sem törte fel a lábam, nem nyomott sehol. A lábamat úgy éreztem és ma is ezt érzem folyamatosan tartja segíti az elrugaszkodást a talajról. A vizes talajon a tőle elvárható módon kapaszkodik és nem csuszingál minden felé.

A téli időszakban amikor minden fagy és a hó lepi az utakat akkor is hű társam maradt nem hagyott cserben egyszer sem. A havas úton is megfelelő volt a tartása aránylag jól tapadt és még kapaszkodott is a hóban. Persze ezt nem úgy kell elképzelni mint egy terepcipőt de a tőle elvárható módon jól viselkedett.
A lábam egy esetben sem nyeklett, csuklott benne.Ami nagyon pozitívumként éltem meg benne, hogy az eddigi leghosszabb futásomat is benne nyomtam le 32 kilit. Végig stabilan tartott a lábamról a zoknit nem akarta lehúzni végig hű társam volt ezen a távon is. A futás végén nagyon jól érezte magát a lábam benne nem kívánkozott le róla a cipő.

A cipő kiképzése nagyon aprólékos nincs és nem is találtam rajta olyan helyet, részt ami nem lenne nagyszerűen eldolgozva. Úgy a belső részek, mint a külső részeken. Külön pozitívumként említeném meg, hogy az orr részen egy hajlítás segítő részt raktak bele ami a gyöngyvászon élettartamát növeli meg a cipő orr részében.

A cipőben jelenleg 37 edzést csináltam meg és benne van 456 km. Sajnos a mai napon negatív dolgot észleltem a cipőben a bal lábam sarok részénél a gyöngyvászon anyagot a sarkamnak sikerült kikoptatnia és egy szép kis lyuk tátong a bal lábam belső részénél bal oldalon is, ami nem igen tetszett, de tanulva az előző cipőm gondjaiból ezt gyorsan leukoplaszttal javítottam. Inkább az kopjon mint a gyöngyvászon.