Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 42 752 419 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Tritlonhoz megfelelő órát keresek. - Timex Ironman Global Trainer T5K444

agyula    2826 napja

Termék: Timex - Timex Ironman Global Trainer T5K444

Összefoglalás

A teszt ötletét joebacsi adta. Kiszúrta, hogy Timex Global Trainer órám van és rákérdezett, hogy mi a tapazstalatom. Én jeleztem neki hogy korai lenne véleményt mondani róla, hiszen ekkor még csak 1 napja használtam. És nincs viszonyitási alapom. De írok róla egy tesztet. És íme megszületett.

Remélem, hogy a későbbiekben tudom módosítani és így napról napra be tudok számolni róla.

Részletes teszt

Valójában még karácsonykor kezdődött a barátkozásunk. Akkor kaptam az órát. Kibontottam nyomogattam. De semmi több. Nem mennék bele a kicsomagolásba meg a hasonló sztorikba, hogy hogyan néz ki a doboz satöbbi. Én a használhatóságát tesztelem.

Most hogy elindult a felkészülési szakaszom a nyári versenyre, beüzemeltem az órát. Kb. 2 hét volt mire megértettem a működését, és még van mit tanulgatni rajta mert rendkívűl széles beállítási lehetőségei vannak.

Csatlakoztatás USB-n:

Vívni kell az USB-vel. Mert ha nem megfelelő sorrendben csatlakoztatod (óra bekapcsol, PC SYNC státusz kiválaszt, és csak EKKOR csatlakoztatjuk az USB-t, majd a program indítása) a dolgokat akkor bizony hibajelzést küld PC-n. Mac-en még nem tudom most üzemelem be a MacBookot.

Láthatóság:

Sötétben és szemüveges barátainknak (mint én is vagyok) problémás a 4 mezőre osztott kijelzőn látni a számokat olvasószemüveg nélkül. 2 mezőn már ok-s. Ez ugyanis konfigurálható. Létezik egy "INDIGLO" elnevezésű hátérfény ami nem tökéletes az én szememnek. A 4 mezőhöz jó szeműeknek evvel nem lehet gondja, mert amikor rajtam is az olvasó van, tökéletesen látom a számokat. De ugye nem abban futok, hanem az utcaiban. A 2 mező esetén már jobb de ez egy halványzöld fény ami valahogy nincs jól eltalálva. Ami viszont pozitív, hogy ezt a fényt nem csak az "INDIGLO" gombbal tudod előcsalogatni hanem ha bekapcsolod ezt a szolgáltatást (ezt minden újraindítás után aktiválni kell) akkor bármely gomb megnyomására működik a háttérfény. Sajnos rövid ideig, hogy kihámozzam a vaksi szememmel.

Beállítások (alap funkciók):

PERFORMANCE: - Itt találod a sportjainkat, 6 lehetőséged van. 1 óra/dátum és 5 sport.

MULTISPORT: - Itt a kiválasztott sportokat tudod váltogatni. Ezt lehet automatikusan is. Megmondod neki, hogy a sportok között mennyi a szünet és indul (ha mozogsz ha nem akkor vár az elmozdulásra). Mivel ez GPS alapú csak szabadban igaz.

REVIEW: - A rögzített adatok nézhetők vissza. Egész jól van hangolva kiválasztod az edzést és utána lapozgatva oldalanként 6 mezőben jeleníti meg az adatokat.

CONFIGURE: Ezen a ponton tudod aktiválni a sensorokat, a GPS-t ki és bekapcsolni. A USER adatait (kor, nem, súly, magasság), riasztásokat, ébresztőt, eszközadatokat beállítani.

PC SYNC: Ez csak arra van hogy ha ezt aktiválod akkor tud kommunikálni géppel.

A performance számunkra talán a legfontosabb. Öt sportot lehet beállítani, alapban úszás, futás, bringázás van és 2 db custom amit szabadon átnevezhetsz. Ezek után te tudod kiválasztani, hogy az egyes sportoknál hány mezőt és abban mit jelenítsen meg az eszköz. 1-2-4 mező választható, és mezőnként beállítható, hogy milyen adat jelenjen meg a kijelzőn. Valamint van egy activity mező ahol kiválaszthatod hogy milyen típusú sportot űzöl (swimm, run, bike, walk, hike). Ez pontosan mire jó azt még nem tudom. Továbbá itt adhatsz meg extra súlyt amibe akár a csomagjaid is beleszámolhatod. És végül egy energia hatékonyság nevű mező amiben az alapérték 0,22 hogy ez megint micsoda fogalmam nincs.

A mezőnként kiválasztható adatok felsorolásába nem mennék bele mert rengeteg van, ez egy lehulló menüből választható. (PC-n, Mac-en) Az óra konfigurálása gép nélkül nagyon körülményes feladat ennek a kísérletezését igen hamar feladtam.

Én a következő beállításokat használom:

Az úszásnál 2 mezősre állítottam, ahol az egyik a stopper (Time-Split) a másik a pulzusszám.

A bringánál 4 mezősre, sebesség, távolság, pedálfordulatszám, pulzus.

Futáshoz szintén 4 mező, pulzus, stopper, távolság és a perc/km adatok.

Nos, eddig jutottam az alapokkal. Ma friss tapasztalatokat gyűjtöttem.

- Víz alatt nem méri a pulzust. Kár kísérletezni, buta eredményeket ír.

- A műholdakat míg összeszedi legalább 4-5 perc.

- Az időt manuálisan nem lehet beállítani ezt már korábban is tudtam csak azt nem gondoltam hogy két nap alatt 50 percet fog elállítódni, tehát ha előveszed az első dolog, hogy megvárod a holdakat míg hajlandóak lesznek kommunikálni az órával ez kb. 4-5 perc, és aztán klasszul beállítja magát. Ettől a pillanattól kezdve van lehetőséged helyes adatokat rögzíteni. A mért adatok biztos jók csak nem árt ha azon a napon és abban az időben rögzíti amikor mindez történt. Téli nyári időszámítást nem találom hol lehet beállítani. (Vettem a fáradtságot és a hivatalos oldalról letöltöttem a használati útmutatót.) Most már tudom hol lehet beállítani a téli/nyári átálást. Ez mindenesetre érdekesen működik. Ha bekapcsolod akkor nála most nyár van ha ki akkor tél. Hát ez van.

Folyt. köv.

Timex - Timex Ironman Global Trainer T5K444 értékelése Megvennéd-e újra?
Akciósan valószínűleg megvenném
Design
Elmegy, de nem fogom mutogatni az utcán
Kényelem
Kényelmes, de volt már jobb
Tartósság
Elég tartós, de volt már tartósabb is
Használhatóság
A fontos funkciók megvannak, jól használható
Összesítés
(3 / 5)
Teszt értékelése
1 / 1 értékelésből

3 hozzászólás

swimmingjoe 2824 napja
swimmingjoe kpe

na majd összevetjük a tapasztalatokat, én most tesztelem az enyémet :)

snatch 2718 napja
snatch kpe

Most akciósan 58k-ért lehet megvenni, mert megjelent az új. Érdemes ezt venni, vagy inkább a legújabbat 75-ért?

halzoli 2458 napja
halzoli kpe

Én egy éve használom ezt az órát, tapasztalataim csak pozitívak. Olvastam tesztet, hogy terepen nehezen követi a gps-jeleket, ezt nem értem mit jelent, én dombos erdős terepen futok, még sosem vesztett jelet. Bekapcsoláskor ha ugyanott kapcsoljuk be, ahol előtte kikapcsoltuk, elég pár másodperc a műholdak megtalálásához, de egyéb esetben sem kell várni többet 1percnél. A szoftvert érdemes frissíteni a legújabbra, ez ingyenes. Pc-vel tökéletesen kommunikál, nálam mindegy a bekapcsolási sorrend is. Képernyő felosztása tökéletes, nekem a 4 ablakos a legjobb, tudtommal ez egyedi az órák között, én tökéletesen látom is a kijelzőt háttérfénnyel is. A pc szoftveren belül minden beállítható az órán, teljesen átlátható. Karácsonyra vettem feleségemnek is egyet, aztán szereztem ismerősömnek is, ő is elégedett vele. Igaz nem újan vettem őket, hanem használtan ebayról, 92, 100,és 105 euróért, am i nagyon kedvező az óra tudásához, és itthoni új árához képest. Én újra megvenném, nem tudnék más alternatívát.