Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 767 002 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Pliometrikus gyakorlatokkal a jobb teljesítményért

Bozót | 2013-03-27 | 13 hozzászólás

A futásnál izmaink és szalagjaink fő funkciója az energia tárolása, egy rugóhoz hasonlatosan a lábaink izmai minden lépésnél a talajjal való ütközésből származó energiát „adják vissza”, így haladunk előre. Az izmok ezen tulajdonsága miatt tudunk például magasabbra és messzebbre ugrani ha előtte egy hirtelen térdhajlítással előfeszített állapotba hozzuk őket.

 Annak ellenére, hogy ez a jelenség régóta ismert a tudomány számára, az utóbbi időben kevés szerepet kapott a specifikusan erre irányuló aktív edzés.

Pedig a futók számára egyértelmű előnnyel jár ha sikerül az izmokat rávenni, hogy több rugalmas energiát tároljanak: adott tempót tovább tud fenntartani, összeségében kevesebb energiabefektetéssel, egyszóval a futás hatékonysága nő. 

Street workout, avagy játszótéri akrobatika

Bozót | 2013-03-06 | Nincs hozzászólás!

Ugyan se nem futás, se nem kerékpár vagy úszás, de azt hiszem köztünk is sokan végeznek valamilyen erősítő edzést, edzőteremben vagy otthon, így talán érdekes lehet a minimális eszközigényű street workout. Talán hozzám hasonlóan ti sem tudtátok, hogy van csapatunk is akik a vb-re készülnek ebben a sportban.

Minden idők 20 legjobb fitnesztippje

azazello | 2012-02-10 | 15 hozzászólás

Mostanra minden bizonnyal végtelen mennyiségű tanácsot kaptál edzőktől, a tévéből, vagy barátoktól, amik nem ritkán egymásnak ellentmondanak. A livestrong.com portál megkérdezett néhány fitnesz szakértőt, hogy mi az ő véleményük, hogyan lehet hatékonyabban elégetni a felesleges zsírt és építeni az izmokat anélkül, hogy sérülésnek tennénk ki magunkat. Következzen tehát az ő húsz tuti tippjük. 

Nőcik figyelem! - Curves teszt

Juci | 2010-02-26 | 6 hozzászólás

Hallottatok már a Curves-ről, arról a speciális edzéstípusról, amit kifejezetten nőknek fejlesztettek ki? Ha igen, biztosan kipróbáltátok már, esetleg szenvedélyes curves-ölők lettetek. Ha nem, figyeljetek!

 

Egy hónappal ezelőttig nem tudtam, mi is az a Curves, sőt, egyáltalán nem is hallottam még a nevét sem. Aztán lehetőségem nyílt kipróbálni, egy hónapon keresztül tesztelni a Mechwart ligeti Curves termet. Magam is meglepődtem…

Hátizom erősítés

pen | 2006-12-03 | 6 hozzászólás

A gyenge hátizmok rossz testtartást és hátfájást okozhatnak, sőt a futóteljesítményt is károsan befolyásolhatják. A hátizmok rendszeres nyújtásával és erősítésével ezek a problémák megelőzhetőek. Bemutatunk öt hasznos gyakorlatot, végezd őket hetente 2-3 alkalommal az erős és egészséges hátizmokért!

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke