Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 799 649 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Újabb kutatás az állóképességi sportok szívre gyakorolt hatásáról

Bozót | 2014-05-15 | 4 hozzászólás

A nagy állóképességet igénylő sportok befolyásolhatják az idősebb atléták természetes szívritmusát - állapította meg egy brit kutatócsoport egereken végzett kísérletek alapján. Szakértőik szerint a kitartóan végzett mozgás előnyei mégis sokkal jelentősebbek a kockázatainál.

Kávé, kóla, tabletta - a koffein teljesítménynövelő szerepe

Bozót | 2013-05-30 | 18 hozzászólás

A koffein az egyik legismertebb és legszélesebb körben alkalmazott "drog", hatását szinte mindenki jól ismeri és használja. Egy-két csésze kávé segít, hogy könnyebben induljon a reggel és hogy éberebbek, frissebbek legyünk ha hosszan kell koncentrálnunk. A mérsékelt, de rendszeres koffeinbevitelt összefüggésbe hozták több súlyos betegség kockázatának csökkenésével, úgymint II-es típusú cukorbetegség vagy Parkinson kór. Szerencsére, bár a koffein is túladagolható, általában  a viszonylag nagyobb mennyiségű fogyasztásnak sincsenek egyértelmű negatív hatásai. Most lássuk a teljesítménynövelő szerepét és néhány ezzel kapcsolatos érdekességet.

Edzésszempontból, vért adjunk vagy plazmát?

Bozót | 2013-03-08 | 2 hozzászólás

Általános vélekedés szerint a véradást követően a hemoglobin-szint csökkenésével  lecsökken a teljesítmény és körülbelül öt hétbe telik mire a szervezet visszaállítja a normál hemoglobin szintet. Vajon a futóteljesítményt is ilyen hosszú időre befolyásolja egy véradás? És mi a helyzet ha plazmát adunk?

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke