Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 437 647 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Tudomány - a "női dolgok" hatása a teljesítményre

Bozót | 2015-02-17 | 3 hozzászólás

A menstruációs ciklus sok nő számára megnehezíti a sporttevékenységeket, nem csupán a praktikus kényelmetlenségek miatt. A jelenség vizsgálatát és egyértelmű következtetések levonását azonban nehezíti, hogy a tünetek egyénenként nagyon különböznek, van aki semmilyen hatást nem érez, mások egyértelmű teljesítményromlásról számolnak be.

Női atlétika, 1943

pen | 2007-10-16 | 6 hozzászólás

Antikváriumi könyvek között böngészve bukkantam rá erre a könyvecskére. Kiderül belőle, milyen elveket, módszereket javasoltak akkoriban hazánkban a női atléták edzéséhez. Az alábbiakban néhány érdekesebb szócikket szeretnék bemutatni a könyvből.

Női atléták edzése

pen | 2007-02-28 | 4 hozzászólás

A harminc éves edzői tapasztalattal rendelkező Arie de Swardt a New Studies in Athletics magazin 1998-as számában írt egy cikket a női sportolók edzéséről. Vajon igaz a teóriája, és tényleg kétféle női sportoló létezik: a versenysportoló és a szépségsportoló? Tényleg könnyű nőket edzeni? Lányok, hölgyek -várom a véleményeteket!

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke