Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 52 807 417 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Terheléses vizsgálat

pen | 2007-05-26 | 5 hozzászólás

Futottál már valaha igazán felszerszámozva? Pulzusövvel, tappancsokkal a mellkasodon és maszkkal az arcodon, miközben vezetékkötegek lógnak belőled, műszerek regisztrálják minden rezdülésed, és szakemberek figyelik, meddig bírod még a dolgot? Ez a legjobb része egy terheléses vizsgálatnak! :o)

A légzésről

pen | 2007-02-22 | 8 hozzászólás

Ebben a cikkben azt igyekszem bemutatni, hogyan zajlik a légzés folyamata a szervezet nyugalmi állapotában, hogyan reagál légzőrendszerünk a fokozott terhelésre, milyen tényezők befolyásolhatják izmaink oxigén ellátottságát, és mi történik, ha kifutunk az oxigénből.

Modern maratoni edzés 1.

pen | 2007-02-18 | 3 hozzászólás

Az IAAF nemrégiben hozzáférhetővé tette a nagyközönség számára az archívumában fellelhető tanulmányok egy részét. Ezek között találtam ezt az előadást, melyben Giampaolo Lenzi, a válogatott olasz maratoni futók egykori edzője ismerteti maratoni edzésmódszerét. 2 cikkben igyekszem összefoglalni az előadása lényegét.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke