Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 797 787 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Kávé, kóla, tabletta - a koffein teljesítménynövelő szerepe

Bozót | 2013-05-30 | 18 hozzászólás

A koffein az egyik legismertebb és legszélesebb körben alkalmazott "drog", hatását szinte mindenki jól ismeri és használja. Egy-két csésze kávé segít, hogy könnyebben induljon a reggel és hogy éberebbek, frissebbek legyünk ha hosszan kell koncentrálnunk. A mérsékelt, de rendszeres koffeinbevitelt összefüggésbe hozták több súlyos betegség kockázatának csökkenésével, úgymint II-es típusú cukorbetegség vagy Parkinson kór. Szerencsére, bár a koffein is túladagolható, általában  a viszonylag nagyobb mennyiségű fogyasztásnak sincsenek egyértelmű negatív hatásai. Most lássuk a teljesítménynövelő szerepét és néhány ezzel kapcsolatos érdekességet.

Doppingügyek: Ismét tiltólistára kerülhet a koffein?

7241gabi | 2010-07-09 | Nincs hozzászólás!

Ben Cousins, a korábban drogfüggő ausztrál futballista a hétvégi meccs után altatót vett be, majd az éjszakát egy melbourni kórház intenzív osztályán töltötte. Ennek a sajnálatos esetnek a kapcsán derült ki, rutinná vált, hogy a sportolók a meccsek előtt nagy mennyiségű koffeint szednek, majd - hogy pihenni tudjanak - altató tablettákkal próbálják kiváltani a koffein hatását.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke