Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 44 526 076 km-t sportoltatok
Szubjektív közhelyek

Tervek...update

alouette | 2012-04-10 12:26:22 | 8 hozzászólás

Szerdán amikor a családom érkezett már szinte menni se tudtam, minden lépés, minden hajlongás fájt, a torna ellenére is. Ezért aztán csütörtök reggel hívtam a rendelőt, hogy én mindenképpen szeretnék a doktor úrral még húsvét előtt ha lehet( itt nagypéntek már ünnep) de közben a szerdai mélypont után már valahogy jobban voltam amúgyis.

A sportdoki( aki amúgy háziorvos, sportorvosi szakvizsgával, aktív Iron Man) bár engem nem, de családomat és körülményeinket ( mármint hogy beteget ápolunk itthon) jól ismeri. Elmondtam neki, hogy rendszeresen futok és hogy napi 24 órában egy másik ember mindenese vagyok.

Megvizsgálta a gerincem, megnézte a 3 évvel ezelőtti, még otthoni MRT felvételt és azt mondta, hogy bár a kopott csigolyák közé becsípődő ideg is gonoszkodhat, ő úgy érzi, tapintja, hogy most valami izom a bűnös. Valamilyen csontkovácsos műfogással megrángatott mindkét irányba és azóta jobb, sokkal. Kapok egy gerincövet,amit nehéz emelésnél kell viselnem, és 6-szori gyógytornát ( ennél többet csak a nagyon-nagyon beteg emberek kapnak itt) aminek a célja a medence és a keresztcsonti rész helyes "irányba" állítása, az ott betanult gyakorlatokat utána egyedül tudom folytatni. Hosszú távú megoldás az lenne, ha nem kellene emelnem, van is egy betegemelő liftünk csak sajnos a szoba túl kicsi ahhoz, hogy egyedül, biztonságosan használhassam, de lehet, hogy ismét előveszem és próbálkozom.

A térdemről is beszéltünk, azt mondta ha úgy érzem, hogy a Nr.11-es Schüssler -só használ az artrózisra akkor szedjem tovább, egyébként porcépítőt javasol. A bal térdem bár kevésbé kopott, mégis az fáj jobban, megállapította, hogy az ízület el van deformálódva ezért kapok rá egy spec. térdvédőt, ami eredetileg jobb lábra való, csak épp az oldalirányú nyomással állítja majd egyenesbe az én ferde bal térdemet:)

És az orvos egy szóval se mondta, hogy ne fussak...juppijéééVigyor

Ma kezdtem az edzéstervem megvalósítását. A húsvéti tiramisu-túrótorta-HP(házi pálesz)-kekszes süti kombó után először úgy éreztem magam, mint egy függőlegesre állított vietnámi csüngőhasú disznó, csak úgy lötyögött bennem a soknapi zabálás maradéka, aztán belejöttem.

Az erdei kört sikerült lemérnem, 2700 helyett csak 2580 méter, a gyors körön szép idő sikeredett, utána még ellötyögtem hazáig, a végén az aszfalton haragudott a térdem, de szerintem csak elszokott a futástól, meg túl dagi vagyok neki épp. Általában 64-65 vagyok, most 66kg és épp azon gondolkodom, hogy le kéne vinni 63 körülire, hogy ne terheljem meg annyira a tartószerkezetemet.

Ágyő sütikék, pizzák is társaik, volt belőletek épp elég mostanában... Zavarban van 

Tervek, álmok (?)

alouette | 2012-04-04 08:56:25 | 9 hozzászólás

Bár szorgosan "ügyködöm" a gerincemen, valahogy mégse veszek észre igazi javulást. Egyszer jobb és ujjongok, aztán egy rossz emeléssel ismét elromlik és ilyenkor elkeseredetten erőltetem még inkább, mert a mozgás többet segít, mintha megpihenek.

Tologatom a céljaimat, de most leírom, hátha sikerül elérni őket. Ma érkezik családom egy része Magyarországról, így a következő napok zsúfoltak lesznek. De hétfő után minden visszazökken a régi kerékvágásba és nekikezdhetek a megvalósításnak, ami a fejemben most így néz ki:

  1. Mindenképpen kerítek időpontot az itteni nagyon jó fej, de igencsak elfoglalt sportdokinál( aki nem mellékesen 60 felett jóval is aktív Iron Man) és reménykedem abban, hogy nem tilt el a futástól.
  2. Május 13. - ez az a dátum, amikorra életem első futóversenyét tervezem. A környékbeli dimbes-dombos erdőben megrendezésre kerülő verseny 10 km-es távját néztem ki magamnak, ez igazi terepfutás szép szintkülönbségekkel. A tavalyi 3. helyezett nő 55 percet futott, nem ártana valahogy ilyen idő körül beérni.
  3. Kedden kezdem a 10km-es haladó edzéstervet a saját ízlésemre és lehetőségeimre alakítva és 5 hétre lekurtítva, mert ennyi időm lesz.
  4. Futásaim így alakulnak majd( persze nem csak rajtam múlik, hiszen mások idejéhez, jóindulatához is kötve vagyok):
  • Hétfő és szombat lesz a pihenőnap. Az erdei köröm 2.7km (még le kell ellenőriznem pontosan) ezt ha jobban belehúzok most 14:30 alatt futom le. A keddi napokon hosszabb (10 km körüli) futás lesz, ebben 1-később 2 meghúzott erdei körrel.
  • Szerdán marad az esti 5.1 km-es gyors, végig emelkedő aszfaltfutás, cél 28 perc alá kerülni.
  • Csütörtök-péntek: 6-8 km körüli futások, egyik nap a 300 m-es hill-ekkel gyarapítva, másik nap pedig repülőket beletéve.
  • Vasárnap: hosszú futás, erdei körök, ha sikerül a szervezőkből kipréselnem az útvonalat, akkor azon futok majd , ismerkedésképpen, időkényszer nélkül, viszont lehetőleg hosszan(12-13km)

Hát eddig a tervek. Lehet, hogy nem értetek vele egyet, de még mindig nem tervezem pulzusmérő beállítását az edzéseimbe, egyrészt mert nincs és addig amíg nincs keret jóra, nem is akarok venni, másrészt elég jól jelez a szervezetem, ha anaerob tartományba lép. Olcsó kütyüvel nem érdemes kezdenem, mert az elektromos cuccok amúgyis szenvednek a környezetemben( Uri Geller minibenNevetés, ha kanalat görbíteni nem is tudok, de simán telepakolhatom magam a teljes evőeszközkészlettel, nem esnek le rólam Vigyor) eddig 3 kölcsönkapott mellkasövet próbáltam, egy sem bírta kimutatni a pulzusomatHatározatlan, pedig van ám, én vagyok rá az élő példa:)

Boldog mozgásokat és szép ünnepet Nektek!

 

2014-09 hó (1 bejegyzés)
2014-08 hó (2 bejegyzés)
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2013-11 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-03 hó (3 bejegyzés)