Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 42 154 437 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Reebok Instant – a futócipők macikávéja

kofy    2570 napja

Termék: Reebok - Reebok Instant

Összefoglalás

Aminek a nevében az „instant” szó szerepel, arra lenézően tekint a többség, mivel ugyan gyorsan elkészíthető és viszonylag olcsó, de mégis „közelébe se érhet” az eredetinek, legyen szó akár kávéról, akár levesről, vagy bármi másról. De milyen lehet egy instant futócipő?

Részletes teszt

A Reebok sosem volt elsővonalbeli futócipőmárka, inkább az edzőcipő-kosárlabdacipő vonalon értek el nagyobb sikereket (pl. Pump technológia). Ugyanakkor futócipőket is gyártottak/gyártanak és próbálják felvenni a „nagy gyártók” ritmusát. Újításokból nincs hiány (anno a Hexalite, mostanában a Runtone, Zig, RealFlex vonulat), de vizsgáljuk meg, hogy viselkedik egy belépőszintű futócipő a mindennapokban.

Egy akció keretében tavaly két pár cipőt is vettem, egyiket fekete/ezüst, a másikat fehér/kék színben. A feketét tavaly egész évben használtam, 2 félmaratont teljesítettem benne, valamint sok 10-15km-es futást az év folyamán. Jelenleg a fehéret használom a rövid futásaimhoz. Miért a rövidhez?

Reebok Instant fekete

Az olcsó(bb), alapszintű futócipőknél felmerülhet a kérdés, mit spórolt ki belőle a gyártó, hogy alacsonyan tartsa az árat, minden technológia megtalálható-e a cipőben?

A Reebok Instant cipővel szemben - ebből a szempontból - nem szabad túlzott elvárásokat támasztani. Megtalálható benne ugyan a DMX Ride technológia, mely a Reebok által kifejlesztett speciális habkeverék, ami a gyártó szerint a kényelmes viseletet szolgálja. A poliuretán habból készült elem (a gyár szerint) „megfelelő rezgéscsillapítást biztosít, ezenkívül rendkívül formatartó”. A betonon/aszfalton történő futáshoz szükséges csillapítást ugyanakkor közepesnek mondanám, ezt a térdem is „megerősítette” (hosszabb távon fájni kezdett).

További technológia a TRANSITION BRIDGE, mely alátámasztja a láb középső részét, ezáltal – a gyártó szerint – „biomechanikailag optimális és egyenletes” mozgást biztosít.

A talpa speciális gumikeverékkel rendelkezik, mely a tapadást hivatott biztosítani.

A cipő a mindennapokban kényelmes viseletnek bizonyult, viszonylag könnyű (kb 300 gramm), azonban a közepes csillapítása miatt aszfaltra csak rövidebb távokra ajánlom. Puhább talajon akár 10-15km-es futásokhoz is megfelelő, ugyanakkor a cipő célközönsége nem a hosszútávfutók közül kerül ki.

Reebok Instant fehér-kék

Természetesen mivel ez egy belépőszintű futócipő, ezért nem készültek speciális változatai pronáló, vagy szupináló futóknak.

Összefoglalva kezdő futóknak, kocogóknak ideális első-második cipő lehet, férfi és női kivitelben is kapható, jelenleg már a harmadik generációnál tart. Ára kevéssel 10.000 Ft felett kezdődik (áruháztól és akciótól függően).

Reebok - Reebok Instant értékelése Megvennéd-e újra?
Akciósan valószínűleg megvenném
Rugalmasság
Átlagosan rugalmas, de még jól használható
Design
Elmegy, de nem fogom mutogatni az utcán
Stabilitás
Átlagosan stabil, de bizonyos helyzetekben bizonytalan
Tartósság
Elég tartós, de 1000 km körül már megérett a cserére
Kényelem
Nagyon kényelmes cucc
Csillapítás
Kevéssé csillapít, átérezni rajta a talajt
Összesítés
(3 / 7)
Teszt értékelése
5 / 1 értékelésből

0 hozzászólás