A meteorológusok javaslatára a nagy szél és hullámzás miatt szombatról elhalasztott viadal közben a Balaton vize 21-22 fokos, ezzel együtt a próbatételre alkalmas volt. A kedvezőtlen idő miatt - a főszervező Németh Zsolt, a Magyar Hosszútávúszó Szövetség főtitkára szerint - a vártnál legalább ezerrel kevesebben vállalkoztak a három és fél kilométeres táv megtételére.

A győzelmet új csúccsal a férfiaknál - és az abszolút sorrendben is - a válogatott Verrasztó Dávid szerezte meg, aki 37:46 perc alatt ért célba, míg a nőknél a 23 éves Risztov Éva 40:15 perces rekordidővel diadalmaskodott. A medencés úszással 3 és fél esztendeje felhagyott, a hosszútávúszás kedvéért viszont sportolói karrierjét márciusban újrakezdő Risztovot dicséri, hogy a férfiakat is figyelembe véve a harmadik legjobb eredményt produkálta.

"Kamatozott a 15 hetes kőkemény felkészülés, teljes mértékben elégedett vagyok, sokkal rosszabbra számítottam. Arról nem szólva, hogy amint hallom, nálam gyorsabban eddig még egy nő sem úszta le az öböltávot" - nyilatkozta hétfőn a sokszoros világbajnoki érmes, Európa-bajnok, sokszoros magyar bajnok és csúcstartó Risztov.

Forrás: http://www.telesport.hu
Kép: http://www.mav-start.hu/