A kerékpárvilág máris reagált a hírre, miszerint az új CERA teszt két kerékpáros versenyző pekingi mintájánál is pozitív eredményt adott. Patrick Lefevere nyilatkozatában elmondta, nem tartja elfogadatónak, hogy nyolc hónappal a verseny után derüljenek ki ilyen fontos információk. „Néhányan ezek közül a versenyzők közül talán azóta is nyertek versenyeket - és ez a legrosszabb ebben az egészben a kerékpársport számára."

Az UCI elnöke, Pat McQuaid, szerint a NOB belügye, hogy miért tartott ilyen sokáig a tesztelés. McQuaid nem tartja furcsának, hogy az UCI csak most értesült az ügyről, és várja a további híreket, elsősorban arról, hogy ki a két érintett versenyző. Szerinte a NOB valószínűleg holnap közli majd a neveket. Az olasz szövetség annyit elismert már, hogy az egyik érintett versenyző olasz; a La Gazzetta dello Sport újság pedig azt írta, valószínűleg Davide Rebellin-ről van szó.

Rebellin korábbi csapattársa, Levi Leipheimer elmondta, csalódott, hogy közölték a híreket a pozitív mintákról, anélkül, hogy a B minta eredményét is megvárták volna, de reméli, hogy ezek a teszt eredmények visszatartják majd a versenyzőket az új csodaszerekkel való kísérletezéstől.

Forrás: http://www.cyclingnews.com