Az edzésprogram szigorú, könnyítést a napi penzumban csupán a szerda és a szombat jelent, amikor csak egy edzés van, ekkor "csupán" egy óra gimnasztika, alapvetően lazító gyakorlatok elvégzése, továbbá összesen kétórányi úszás vár a versenyzőkre.

"Szerencsére senki sem beteg, minden érintett rendben megérkezett Almádiba" - nyilatkozta Kiss László, aki nem ígért könnyed időtöltést Csehnek, Gyurta Dánielnek, Kis Gergőnek, Kovács Emesének és a többieknek.

" Igazából csak a válogatott egyik fele van itt, egy másik társaság, alapvetően a Jövő SC-seké, élükön a Verrasztó testvérekkel, az utóbbi két hetet Debrecenben töltötték hasonló edzőtáborozással, mint most mi fogjuk itt, a Balaton mellett. Reggelente másfél óra erőfejlesztés, majd 9 órától jó két és fél órás úszás következik, aztán megint a víz várja a társaságot többnyire fél 5 és este 7 óra között."

"Az első edzőtábort követi persze a többi. Afféle ölelkező módszerrel váltjuk egymást a másik csoporttal, amely a jövő héten elutazik három hétre Durbanbe, melegégövi táborba, majd az én csoportom - igaz, nélkülem, mert én nem megyek velük Dél-Afrikába - tölt el ugyanott három hetet kemény munkával" - mondta a szövetségi kapitány.

Forrás: www.mob.hu