Az üldöző számok időmérői során papírforma eredmény született, vagyis a britek vitték a prímet. A hölgyek között Rebecca Romero és Wendy Houvenaghel egymáshoz képest csak két tized különbséggel, a harmadik ukrán hölgyre viszont már több mint három másodpercet verve kvalifikált, ami elég jól jelzi az erőviszonyokat a holnapi döntő előtt.

Bradley Wiggins-ről viszont gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy ha nem jön közbe nem várt probléma, verhetetlen a férfi mezőnyben, már csak az időeredmény kérdéses, Wiggins már a kvali során olimpiai csúcsot hajtott. Arra nem sok esély van, hogy megdöntse Chris Boardman világcsúcsát, amit honfitársa még a superman pozícióban hajtott, de egy 4:13 körüli idő akár sikerülhet. Ez hatalmas dolog lenne, mert miután az UCI maximálta 15 centiméterben az első tengely és a könyöklő végének vízszintes távolságát, a szakma egyöntetűen azon a véleményen volt, hogy Boardman csúcsát meg sem fogják soha közelíteni...
Érdekesség, hogy a nagy visszatérő ausztrál Brad McGee nem tudott döntőbe kerülni, pedig sokan érmet vártak tőle.

Egy döntőt rendeztek ma a Laoshan Velodrómban, a férfiak olimpiai csapatsprintjét. Az időmérő során a britek rögtön beköszöntek egy 43 másodperc alatti idővel. Kicsit szerencsétlenül alakult az első forduló a hollandok számára, akik az ausztrálokat kapták ellenfélül, kikaptak és nem kerültek a legjobb négybe. Az aranyért végül a britek és a franciák küzdöttek és a briteknek nem is volt szükségük 43 mp alatti időre, magabiztosan nyertek.

Chris HoyEredmény - férfi csapatsprint:
1 Nagy-Britannia 43.128 (62.604km/h)
Chris Hoy
Jason Kenny
Jamie Staff
2 Franciaország 43.651
Gregory Bauge
Kevin Sireau
Arnaud Tournant
3 Németország 44.014
Rene Enders
Maximilian Levy
Stefan Nimke
4 Ausztrália 44.022
Ryan Bayley
Daniel Ellis
Mark French

Forrás:
http://velo.hu/