Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 43 452 964 km-t sportoltatok
Néh

Blog v2.0 - első bejegyzés

feri196 | 2012-05-02 08:49:41 | 7 hozzászólás

Szakmámban már bevált, hogy kiírom magamboló a sérelmeimet, élményeimet - pozitívakat és főleg a negatívakat - hát most megpróbálom a Bringával is. (előre is bocs a helyesírásomért)

Tehát néhány kérdés bevezetőnek ami felmerül bennem miközben gurulok a Mátra lejtőin (tisztázzuk: nem a sáv közepén, nem 90-nel - mert már "öreg vagyok" - van visszapillantóm, lámpám, fényvisszaverőm láthatóságim... mi kell még? - csengő már nem fér, autó ellen egyébként is hatástalan)

Mai "gyerekenek" nem tanítják hogyan kerüljük a bicajos autóval? Vagy mindenki libáért veszi a jogsiját? (még a buszvezetők is) Nekem úgy tanították anno hogy a bicaj is jármű és vasúti kereszteződésben például meg sem lehet előzni, még akkor sem ha szemben nem jön semmi. Ehhez képest egy 30 kilométeres szakaszon a 44 (számoltam) autóból - nem túl forgalmas útról van szó - midössze 2 (azaz kettő) került ki úgy, ahogy az a KRESZben meg vala írva - egy nyugdíjas kalapos úriember, és egy külföldi rendszámú gépkocsi - a többiek? még a matiz oké, vele elférek 1 sávban de a busz? aki sz.a.r*i*k lassítani aztán ha szembe jön valami akkor persze a bicajosra húzza a kormányt? (márpedig mindig jön szembe valami - "Mörfitörvény") "soprtautó" kb 140 km/h-val 90 helyett? Sok majom fék helyett a dudára lép... jobban nem tudok lehúzódni (szalagkorlát, kátyú, szakadék) megállni meg nem fogok ha összefo*.s*.sáák magukat sem. Hihetetlen, hol élünk (tisztelet annak a 0,5% kivételnek) Nem baj, lényeg hogy a motorosokra vigyázzunk, mert ők megérdemlik, nem a saját hibájukból halnak meg (és ölnek meg másokat) mikor záróvonalon előznek, meg 120-szal beszállnak a kanyarból a szakadékba akkor is a fa ahibás, aki odanőtt.

nam baj, a káröröm a legszebb: Kerékagy

kb 25 éve bicajozok, de a helyzet egyre rosszab, egyre rosszabak az utak, egyre türelmetlenebbek és egyre többen vannak az autósok. (pl.: eddig még senki nem akart "megverni" - valamikor tavaly előtt már ez is előfordult, szerencsére gyorsabb voltam - egy 50m-es szakaszon nem bírt megelőzni útszűkület miatt) Méghogy sokan leteszik a verdát a benzinárak miatt? - az elmúlt 2-3 évben minden nap egyre nagyobb dugókban araszolunk munkába, ahova tavaly még simán be tudtam sorolni, ott most minden reggel 3-4 háztömbnyi a kocsisor, a buszjáratokat meg ritkítják mert nincs rá igény (mondjuk nem csodállom...)

Ha összejön egy kis pénzmag lehet átülök MTB-re és irány az erdő - ott meg majd a fejemre ugrat valami természetbarát quad... :-D

Egyre izgalmasabb, már a túlélés is cél lesz, ha bicajozni indul az ember. Vagy csak én látom így?

Na hajrá sorstársak!