Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 40 812 977 km-t sportoltatok
Öbölcsősz sors

Minden évben ujra-kezdő vagyok.....

benifurnstall | 2015-02-06 05:21:41 | 20 hozzászólás

  A héten munkahelyi és egyéb történések miatt telejesen motivácio vesztés állt be , fizikálisan is szét vagyok , igy gondolttam megér egy soronkivüli bejegyzést a szétesésem !

Nem birok az alap 40-56 orán kivül amit a szolgálattal töltötök többbet lenni az uszodában , elegem lett , a héttfői 4,5km uszitol pedig még szerdán is rosszul voltam , 1 hánynom kellet ha a vizre néztem , 2 fájt a vállam , és éppenn leszakadoban voltak a hát-mell izmaim , amit nem is értek, és tudtam emellett 3 kilot hizni 8-10 órás hetek mellet , plusz most irtam szakdolgozatot is persze ugy ahogy volt kiment a fejemből nem kis kapkodás és kevés alvás árán leadtam azt is de legalább tul vagyok rajta . Érdekes hogy azóta sem tudok aludni , jol semmiképp :)

Ilyen hosszu úszásra nem tudom egyszerüen rávenni magam most ez biztos ...
Ellenben találkoztam egy régi ismerőssel , csak hogy valami lélekemelőt is irjak , ne csak mindig a negativ gondolataimat hajtogassam . :)

Szokoli Szabirol van szó , aki pár éve vesztette el ugy 90%ban a bal lábát , elkezdett uszni , 1 óra alatt könnyedén uszott fél lábbal átcsapásos forduloval , 3000m-t :)

Sok havi unszolásomra ragadott ujra (evezés)  lapátot, jol tette könnyedén bekerült a para-válogatottba , most invitált hogy menjek én is evzeni 10 év kajak pár év (voltak kisebb nagyobb megszakitások) sárkányhajo után , evezni mert az olyan jo ...
Le is mentem konditerembe vele emlékezetből elrángattam a sulyokat , ha már nincs kedvem uszni , futni nem birok gondoltam miért ne ugyis már már vicc tárgyát képezi hogy a legtöbb ciklikus sportot már kirpobáltam :D

De ugy döntöttem végül hogy nem fogok evezni , valami kihajtott futni ...

Futni ?!
A 6p/km-en kivül 45p-es csoszogás annak számit-e nnem tudokm , okotberben még 3p körüli átlaggal robogtam ...
De most többször elgondolkodtam nem lennne-é gyorsabbb ha csak sétálnék , hát lehet , majdnem belehaltam , és már hetek óta böki is a csörömet hogy le kellene megint valahogy szenvedni azt a velencei to kört amire ugye megint nem lesz időm készülni mert miért is lenne ...

Nem baj ugy néz ki azért neki megyek , uszásban technikázgatok , jövö héten pedig leuszom a 10.0000et becsületből addigra talán kipihenem magam . A 10.000el meg jol lefárasztom , az élet szép :))

Heti 4 futást tervezek , valahogy igy :
h-sz-p-szo
2 keresztedzést :
40p "könnyü akrámi" ( ez most valoszinüleg 1500 technika lesz ) + 20p core

h-sz: rövid könnyü futás , 45percről felépitve 90percig
p-szo:60percről felépitve 180percig
1 hét rápihenés aztán jöhet aminek jönnie kell :)))

Első héten jo lesz a 3 futi is , szombaton  10.000...

Cél Velencei tó elötti héten :

90p futi-kereszt e.-90p futi-kereszt e.-120futi-150/180 futi-pihenő
Kiváncsi leszek mennnyi fog ebből megvalosulni , de ha nem sok minden akkor lesz séta abban a tokörben :)

Szóval vannak ezek a tervek  terveim amiket ki szoktam kiálltani , hát ezek azért jok mert mindig változnak , igy hogy 5 éve egyedül edzek gyakorlatilag , és folyamatosan többb müszakban dolgozom emellet hol az 5. szakmámat csinálom pld most , hol maszekolok (maszázs , versenybiroskodás) nem tudom fenntartani a motiváciomat, csak olyan 8 hétig (max) és a "komoly" , vagy kevésbé nagyképüen inkább normális edzés munkát végezni sem tudok hosszabb ideig .

A kihagyás háttere:

Kajakosként , a telet mentálisan mindig is off szezonnak fogom megélni és nincs ami kivigyen a levegőre ezekben a honapokban ugy néz ki . Nem tudok rajta változtatni ilyenkor felkuszik a testsulyom , nincs kedvem , különösebb ok nélkül hagytam ki most is honapokat a futásbbol , mindegy 10 év után nem lehet megváltoztatni a szokásokat .
De most azzal nyugtatom magam hogy Rokob Józsi is csak  most cspaott bele a lecsoba vagy 8kg plusszal a derekán márciusban pedig 4x50km-es szupermarathont fut eddig csak kondizott focizott és hasonlok .

Nem gondolom hogy lehet minket egy lapon emliteni :) csak hát kell valami kapaszkodo:)

Mult évben fel voltam készülve arra a 3km-es vágtára (azt hiszem) , voltak felhozo versenyeim 3x nyomtam hányásig , kezdett is kiujjulni a lumbágom:) , de némi gyogyszerrel kitudtam huzni versenyig , ez mind mentális mind fizikális szempontbol nagyon nagyon kivett , azota nem is voltam az atlétika pályán ennek ugy negyed éve ha nem több :)

Talán ez is közre játszott hogy nem tudok normális sportformát felmutatni egy versenyen sem évek ota amiota nem edzek napi 2-3x , vagy csak emlékezetből csináltam valami elfogadhatot , vagy nem jött össze a dolog ...Az első 2 évben azért még szépen mentek dolgok , azóta sem :) ( 2 Masters Kajak bajnoki cim pld )

Még mindig sok kérdője , de végülis erre jok a hosszu távok , önismeretre tanittanak nem ?:)
Pár hosszú távot még meg kell tennem ahogy látom...

Jó edzést nektek , jövö szombaton jelentkezem ha túléltem a 10.000et , bár ha nem akkor is :)

....és hogy A MESTERT idézzem , utolsó marathon VB válogatomról :

"... végig kell menni , a kiszállás nem fordulhat meg a fejedben, akár hogy is álllsz."

Üdvözlettel:
benifurnstall