Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 44 293 198 km-t sportoltatok
Triathlonról mindent

Blogolok

kipage | 2012-08-27 08:27:34 | 24 hozzászólás

Itt ücsörgök a munkahelyen, de nincs mit csinálni :)) valahogy ilyesmi lehetett a Kádár érában bizonyos köröknek, sőt bizonyos szűk köröknek még ma is ilyen a munkája. Csak míg én néhány ezer forintot keresek ezzel, más milliókat. Persze nem azért írom hogy én itt hú de jó hogy lábat lógatok, mert van amikor tényleg a fülem kettéáll akkora a hajtás, úgyhogy ha úgy vesszük ez most egy kis jutalom.  Este munka után elvetődök majd az uszodába, úszom egyet aztán még remélem holnap is ez lesz. Kaptunk egy új főnököt a fejünk fölé a cégnél, egyenlőre olyan laza, hogy el sem hiszem. Ez egyrészt nagyon jó, mert végre vége a 40pluszos munkaheteimnek ráadásul a túlórát sem mindig fizették ki.. viszont így hogy nem olyan feszített a munkarendem gyakorlatilag megszűnt a "jogosulatlan" túlórából származó extra bevételem. Ez havonta nem nagy összeg, úgyhogy úgy vagyok vele, hogy inkább keressek kevesebbet egy kicsit, de legyen jóval több szabadidőm. Így el is jutottam oda hogy tökéletes egyensúlyba fogom tudni hozni az edzéseket és a munkát valamint a családot. Szinte ideális közeli állapot lesz, ami nagyon jó :) A cég dübörög tovább sőt kicsit emelkedik is a forgalmunk ami nagy szó így a "válság" közepén-végén, viszont ugyanannyit vagy kevesebbet kell dolgozni. Tök jó.  És akkor a sportról.

 

NEkiállok azt hiszem a hosszú távnak. A sprint és a rövid valószínűleg háttérbe fog szorulni, egyszerűen nem vagyok olyan gyors, hogy megérje elutazgatni ide-oda egy egy sprint versenyért. Az első néhány évben még faltam ezeket a versenyeket is, de valahogy olyan rövidek, hogy ha pl leszakadok egy bolyról vagy elszúrom az úszást akkor lőttek is a jó összetettbeli helyezésnek. Egyszerűen motivációt vesztek verseny közben. Tulajdonképpen ezek a sprint viadalok nem is valós erőviszonyokat tükrözik, hiszen olyan arcok végeznek előttem ezeken a versenyeken akik Szombathelyen mögöttem érnek be 10 perccel. Elcsípnek egy bolyt ott végigmennek a 20kmen pihennek meg váltják egymást aztán a végén van egy futóverseny. Ilyen okból kifolyólag az Olimpián sem néztem a triatlon közvetítést. Nem is olyan nagy cucc az egész. (persze én egy másodpercre sem tudnék beállni egy ilyen mezőnybe brhova még az utolsó isrámverne fél órát. :) ) de valahogy unalmas az egész. Rajt. Van egy nagy úszás tülekedés meg minden, páran talán el is úsznak akár fél percre is. Jön a depó kiömlik a mezőny a pályára. Mivel általában van egy nagy boly, az úszásnál megszerzett előny mit sem ér, általában be szokták darálni a szökevényeket, aztán egyben megteszi a boly a bringatáv nagy részét néhányan leszakadnak és utána jön a végén egy iszonyatos futóverseny. Szerintem élvezetesebb lenne a verseny ha tiltanák a bolyozást mert így ennek kevés értelme van. A hosszútáv az viszont nagyon király meg a féltáv is. Amikor birkózol a távval jönnek a holtpontok az éhezés közeli helyzetek és milyen csodálatos a szervezet, hogy pl amikor fejbevág a táv és egy kis cukortól vagy kólától hogy erőre lehet újra kapni. Vagy az érzés amikor futja az ember a félmaratont/maratont a végén és számol vissza, meg jár az agy hogy mikorlehet enni és mit legközelebb. Ezt az érzést nem adja meg egy sprint táv. Ott persze az a nagy öröm amikor átrobog az ember a célon és ránéz az órára hogy mennyit sikerült faragni itt pár másodperc meg ott..  

 

Úgy vagyok vele, hogy megállapodtunk a párommal, hogy mi legyen idén Nagyatás után. Úgy szólt a szóbeli megállapodás, hogy ha jól megyek idén is akkor jövőre építhetek majd egy időfutam specifikus kerékpárt az országúti gép mellé. Csak kérdés ugye hogy kell-e egyáltalán ilyesmi. Halál égő lenne azért hogy ott suhannék 30-35tel egy ultrabrutál időfutam csodával mellettem meg mennének el a hagyományos triatlonosított országúti gépekkel a kevéssé tehetős versenyzők. MEg persze ott a minek kérdéskör is, hiszen nyerek kb 3-4 percet egy ilyen csodagéppel 180kmen, de bele kell feccölni egy halom pézt ehhez. Csak mégis ott motoszkál az emberben a milyen lehet ez a gép, milyen lehet hajtani egy ilyet, meg a miért ne? Fogyasszunk vegyünk költsük a pénzt meg ilyesmi. Lehet holnap rámesik egy zongora és úgy fogok meghalni hogy nem volt időfutam gépem. Szóval csak jó lenne egy na!

Innentől jön a technokrata rovat:

Ha már építenék egyet az biztos hogy egy kompromisszumok nélküli élvonalbeli gép lenne. Rejtett fékekkel, aerokerékkel, könyöklővel meg ilyesmikkel. A sarkalatos pontja a témának a váz. Az álomgép egy BMC Time Machine lenne. Ha Cadel Evans tud vele Tourt nyerni, biztos jó lehet :) Nagyatádon idén volt egy ilyen csodagép egy svájci versenyzőé volt. IGazából mindent tud amit egy mai korszerű időfutam váznak tudnia kell. Integrált stucni fékek meg minden. Az egyetlen ami ellene szól az a közel 2 milliós vételár. Igen 2 millió forint egy ilyen váz kb és akkor még nem vettem hozzá semmit. Ha a realitások talaján maradok, akkor igazából a Trek Speed concept lehet az egyik befutó már ez is millión felül van kicsivel a váz ára, de ebayon lehet kifogni jó állapotú használt példányokat fele ennyiért. Ami még nagyon vonzónak néz ki, az a Canyon új időfutam váza aminek egyenlőre még nincs ára, szerintem jövőre jön ki a szériagyártásba. Idén  már a Katyusa versenyzői ilyennel mentek a Touron. Általában nagyon jó ár/érték arányúak a cuccaik gondolom ezzel sem lesz másképp. AMi hátránya hogy egyenlőre csak az új Selle Italia Monolink nyeregcsővel kompatibilis.  Szettből valószínűleg megvárnék egy következő Sram evolúciót. Kerekekből ugye sosem elég valószínű vennék egy pár Zipp 808at. Vagy egy 404et előre meg egy 808at hátra. A következő megállapodásunk az volt, hogyha 35ös átlagnál jobbat hajtanék Nagyatádon akkor vehetnék egy telekereket is. :) mert ugye az is kell sík versenyen sosem árt. Belendíti az ember és szinte tol magával a lendülete. Egyszer volt szerencsém kipróbálni egy régi még 8as rendszerű darabot hát nem semmi az érzés. Úgyhogy lehetne itt költekezni meg tökéletesíteni a felszerelést de minek. Már így is sokkal jobb cuccaink vannak mint amilyen edzettek vagyunk. Úgyhogy inkább edzeni kellene.

2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2012-08 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (2 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (2 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (3 bejegyzés)
2011-06 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (3 bejegyzés)
2010-08 hó (4 bejegyzés)